mai, 2018

23mayallday23jun↔ Memoria marelui Război. Județul Argeș(All Day)

more

Descriere

Proiectul cultural Memoria Marelui Război. Județul Argeș îşi propune să onoreze şi să comemoreze 100 de ani de la intrarea României (1916) în Primul Război Mondial (1914-1918), în urma căruia s-a realizat România Mare.

Scopul proiectului este de a proteja, valoriza și promova, din punct de vedere al educației culturale patrimoniul memorial, de a sensibiliza pe tineri în cunoașterea și prețuirea acestui patrimoniu, prin activități de inventariere, întreținere curentă, prin valorizarea memoriei intangibile ale cultului eroilor.

Proiectul s-a concentrat pe județul Argeș, care deține circa 250 de obiective comemorative, 16 cimitire, 6 obiective aflate pe Lista Monumentelor Istorice, și își propune să contribuie la păstrarea, protejarea, întreținerea, conservarea și promovarea monumentelor de for public (III), monumentelor memoriale și funerare (IV) reprezentate de mausolee/cimitire/monumente/mormintelor/busturi aflate pe Lista Monumentelor Istorice, precum și a operelor comemorative care nu fac parte din Lista Monumentelor Istorice, dar păstrează în conștiința colectivă un marker identitar și comunitar foarte important.

Pentru trasee culturale și harta obiectivelor cartate, vă rugăm să vizitați marelerazboi-arges.ro, respectiv harta.marelerazboi-arges.ro.

Expoziția temporară se defășoară între 23 mai și 23 iunie la Muzeul Județean Argeș.

Când?

Mai 23 (Miercuri) - Iunie 23 (Sâmbătă)

Unde?

Muzeul Județean Argeș

Str. Armand Călinescu nr. 44, Pitești

Event Reviews

Overall Rating: 207 RatingsData

X
X