februarie, 2018

01feballday01jan↔ BREAD !(All Day)

more

Descriere

Proiectul își propune să susțină pe termen lung procesul de descoperire, înțelegere și valorizare a relației dintre cultură și alimentație – alimentația ca parte a unei identități culturale; ca parte a unei moșteniri culturale cu valoare de patrimoniu; să determine artiștii să integreze în munca lor, în reprezentările artistice – conceptul ”food”; să sublinieze dimensiunea pe care o au  alimentele  și importanța lor în viața noastră, ca o componentă a unei istorii comune, un dialog intercultural și permanent.

Obiectivele propuse sunt: conștientizarea asupra necesității unei alimentații sănătoase, de integrare a acestui concept, capabil să răspundă politicilor europene privind dreptul la siguranță, modelelor de bune practici privind o economie sustenabilă, responsabilă.

Se vor implementa 5 etape diferite:

2018- realizarea de parteneriate, conceperea de stategii de cunoștere, cercetare;

2019- se vor experimenta diverse activități culturale legate de alimentație;

2020 -se va definii modelul și procedura de acțiune;

2021 va marca conceptul Share your food, share your culture!

În cadrul proiectului, Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidaritate – C.R.I.E.S. – va realiza un studiu despre modalitățile prin care se pot îmbunătăți calitatea și gândirea ecologică în domeniul alimentar și al serviciilor publice. Studiul are loc în perioada ianuarie -iunie 2018 și va fi urmat în acest an de câteva trăsături, sub forma unor prototipuri pentru festivaluri de profil. Acestea vor avea loc la diverse evenimente TM2021: SCHIMBAREA (iulie 2018), PIAȚA! (septembrie 2018) și BEGA (octombrie 2018).

Când?

Februarie 1 (Joi) - Ianuarie 1 (Vineri)

Unde?

Timișoara

Organizator

Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturiiwww.timisoara2021.ro

Event Reviews

Overall Rating: 201 RatingsData

X
X