octombrie, 2018

11oct(oct 11)12:00 am31dec(dec 31)11:59 pm↔ Centenar. Perspective 3D(octombrie 11) 12:00 am - (decembrie 31) 11:59 pm

more

Descriere

Realizat în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și prin co-finanțare AFCN, proiectul „Centenar.Perspective 3D”, are ca scop fotografierea și modelarea 3D a unei selecții de bunuri muzeale ce aparțin perioadei Primului Război Mondial și a Marii Uniri, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Digitizarea obiectelor este o metodă necesară pentru conservarea, accesibilizarea, valorizarea, promovarea și diseminarea patrimoniului cultural.

Obiectele pot fi explorate prin intermediul expoziției virtuale disponibilă pe site-ul muzeului.

11 octombrie – întalnire dintre elevi de liceu și reprezentanți ai muzeului „Teohari Antonescu” din Giurgiu 60 de elevi de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” și de la Liceului Teoretic „Nicolae Cartojan” s-au întâlnit cu reprezentanții muzeului și ai Institutului Național al Patrimoniului, respectiv, directorul adjunct Bogdan Șandric și Marius Streinu. Acest eveniment e un prilej de a purta discuții despre conservarea patrimoniului cultural mobil și imobil, despre tehnicile de digitizare a informațiilor și transpunerea într-o perspectivă virtuală a obiectelor din expoziția permanentă a muzeului și din depozitele acestuia, cât și îndemnurile de a promova valorile culturale locale în spațiul virtual

 

Când?

Octombrie 11 (Joi) 12:00 am - Decembrie 31 (Luni) 11:59 pm

Unde?

Muzeul Judeţean ‘Teohari Antonescu’

Organizator

Event Reviews

There are no reviews for this event

X
X