iunie, 2018

25jun(jun 25)12:00 am14jul(jul 14)11:59 pm↔ INNOCASTLE - INNOvating policy instruments for preservation, transformation and exploitation of heritage CASTLEs, manors and gardens(iunie 25) 12:00 am - (iulie 14) 11:59 pm

more

Descriere

Politicile actuale care gestionează castelele istorice, conacele și moșiile sunt uneori depășite și oferă puține șanse ca acest patrimoniu european să se dezvolte la maximum. Innocastle își propune să aibă o atitudine bună asupra acestor politici și să ofere recomandări pentru ca, în viitor, acest patrimoniu european specific să sporească.

Situate în principal în zonele rurale și îndepărtate, castelele istorice, manorurile și moșiile sunt adesea necunoscute publicului larg și turiștilor. Acestea au potențialul de a deveni motoare puternice pentru dezvoltarea rurală și inovare. Cu toate acestea, acest lucru necesită o schimbare a paradigmei în guvernare și sprijin.

Parteneriatul Innocastle este format din patru regiuni europene și The National Trust. Cele patru regiuni vor lucra timp de 4,5 ani pentru remodelarea politicilor regionale și naționale actuale cu scopul de a reflecta mai bine tendințele și cerințele viitoare, cum ar fi:

  • abordări bazate pe locație
  • nevoia de reziliență economică și de mediu
  • implicarea multi-actor

Abordarea Innocastle este inovatoare și holistică. Scopul său este de a revitaliza aceste comori ascunse, prin adaptarea politicilor pentru a împuternici în continuare părțile interesate locale, investitorii privați și parteneriatele transsectoriale.

 

Proiectul INNOCASTLE este construit în jurul ideii de transformare şi utilizare a reşedinţelor elitelor de altă dată – ansambluri, conace şi castele, grădinile acestora – ca forme de patrimoniu european particular, aşezate în marea lor majoritate în zone rurale şi de cele mai multe ori necunoscute publicului larg şi turiştilor. Acestea au potenţialul de a deveni catalizatori ai inovării şi dezvoltării sustenabile rurale, lucru care necesită însă o schimbare de paradigmă în politicile publice.

Proiectul INNOCASTLE îşi propune să identifice modalităţile viabile de revitalizare a acestor comori ascunse prin adoptarea unor politici care să capaciteze actorii locali, investitorii privaţi şi care să încurajeze parteneriatele inter-sectoriale.

 

26/06/2018 – 28/06/2018: First Partner Meeting

2/10/2018: Kick off conference

Când?

Iunie 25 (Luni) 12:00 am - Iulie 14 (Sâmbătă) 11:59 pm

Unde?

Conacul Marghiloman

Organizator

Institutul Național al Patrimoniuluiwww.patrimoniu.ro Strada Ienăchiță Văcărescu 16

Event Reviews

There are no reviews for this event

X
X