ianuarie, 2018

01jan12:00 am31dec(dec 31)11:59 pm↔ Modernisation and preservation of water castle(ianuarie 1) 12:00 am - (decembrie 31) 11:59 pm

more

Descriere

Proiectul își propune să conserve și să modernizeze Castelul de Apă, un reper turistic al Primăriei orașului Drobeta Turnu Severin. Castelul de Apă din Drobeta Turnu Severin a fost inaugurat în 1914 și a furnizat apă din Dunăre către oraș până în anul 1980. Datorită importanței sale în viața comunității, amplasamentului său central și caracteristicilor sale arhitecturale deosebite, comunitatea locală a perceput Castelul de Apă drept cel mai important simbol al orașului.

După un secol, castelul a renăscut și acum primește noi sarcini din partea comunității locale, care vor contribui la promovarea turistică a orașului printr-un nou Info-point. În plus, începând cu anul 2012, Castelul de Apă satisface setea pentru cultură a comunității prin adaptarea, modernizarea și transformarea spațiilor tehnologice în spații culturale. Se vor amenaja spații expoziționale, un spațiu muzeal, o zonă de recreere ce va cuprinde o cafenea și o ceainărie și o zonă de belvedere în vârful turnului.

Modernisation and preservation of water castle e un proiect implementat în parteneriat de către Primăria Drobeta Turnu Severin (România) și Primăria Negotin (Republica Serbia), finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

 

Când?

Ianuarie 1 (Luni) 12:00 am - Decembrie 31 (Luni) 11:59 pm

Unde?

Castelul de Apă

Organizator

Primăria Drobeta Turnu Severinwww.primariadrobeta.ro

Event Reviews

There are no reviews for this event

X
X