mai, 2018

18mayallday27→ Romanian Design Week(All Day)

more

Descriere

Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan și a industriilor creative locale (arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau alte inițiative și proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare) drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Expoziția centrală #RDW2018 va prezenta cele mai bune lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri și entități sau organizații creative din România. Expoziția este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație.

Show Off #RDW2018, inspirat de UniCredit Bank va reuni expozițiile Diploma Selected și Ubikubi Young Design Awards (UYDA) și va propune o selecție a celor mai bune proiecte de absolvire a universităților creative și vocaționale, dar și o expoziție ce va prezenta câștigătorii concursului de design de obiect UYDA. Expozițiile vor avea loc la Palatul Universul, un centru creativ cultural important pe harta Cartierului Creativ.

Concept Store-ul #RDW2018 își propune să dezvolte dimensiunea comercială a festivalului, propunând o selecție de obiecte de design românesc care s-au remarcat prin fezabilitate și succes pe piață, de la obiecte de mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii și până la postere, papetărie, proiecte speciale și instalații.

Evenimentele Conexe #RDW2018 sunt coagulate într-un circuit al organizațiilor și inițiativelor care promovează, facilitează și dezvoltă designul și toate disciplinele acestuia: 10 zile de expoziții organizate de asociații profesionale, petreceri, happening-uri punctuale, conferințe sau lansări de produse.

48h @Cartierul Creativ se va transforma într-o mare sărbătoare a designului: studiourile își vor deschide porțile, birourile de arhitectură vor primi oaspeți, harta Cartierului Creativ va deveni un instrument indispensabil în organizarea programului pentru weekend-ul 19-20 mai.

RDW Lounge este un nou format menit să încurajeze networking-ul și să reunească actorii interesați de aceste industrii creative, într-un cadru informal.

Pentru participare și alte detalii, vă rugăm să accesați www.institute.ro/romanian-design-week.

Când?

mai 18 (Vineri) - 27 (Duminică)

Unde?

Cartierul Creativ

Zona delimitată de Str. Buzești-Berzei, Piața Victoriei, Bdul Lascăr Catargiu, Bdul Nicolae Bălcescu, Splaiul Independenței

Organizator

The Institutewww.institute.ro

Event Reviews

There are no reviews for this event

X
X