martie, 2018

16mar12:00 am16nov11:59 pm↔ SAHIA VINTAGE IV – SERIE DE PROIECȚII ȘI DEZBATERI PE TEMA RECUPERĂRII ȘI DIGITALIZĂRII ARHIVELOR DE FILM(martie 16) 12:00 am - (noiembrie 16) 11:59 pm

more

Descriere

“Sahia Vintage“ dezvoltă inițiativele de cercetare, recuperare și de reflecție critică asupra producției studioului “Alexandru Sahia”, studioul de film documentar al României socialiste (1950 – 1989). “Sahia Vintage“ reprezintă prima încercare romanească consistentă de restaurare și digitalizare a patrimoniului documentar național. Propunerea noastră va pune în valoare identitatea culturală locală și va utiliza patrimoniul de film documentar, pe de o parte ca mijloc de regenerare și de activare urbana a cartierelor bucureștene cu o ofertă culturală redusă, pe de altă parte ca instrument de educare și informare a elevilor și profesorilor de liceu, a tinerilor artiști vizuali și curatori din București.

Proiectul se va desfășura integral în București și va avea patru componente:

1. CERCETARE în arhivele de documente și de film a studioului “Alexandru Sahia” pentru identificarea, recondiționarea și digitalizarea filmelor și documentelor ce vor fi folosite în celelalte activități ale proiectului – roces realizat de cercetătoarea Adina Brădeanu.

2. Producția, promovarea și distribuția cu scop educațional a DVD-ului SAHIA VINTAGE V, însoțit de o broșura bilingvă de prezentare (ro – eng), care va închide seria DVD-urilor pe această temă. Mai există 4 DVD-uri deja lansate: “Documentar“, “Ideologie“, “Viața“ (I), “Munca“ (II), “Copiii“ (III), “Propagandiștii“ (IV).

3. Organizarea unei serii de PROIECȚII ȘI DEZBATERI ÎN LICEE ȘI CARTIERE din afara zonei centrale a capitalei, pe baza scurt – metrajelor Sahia. Pentru organizarea acestor evenimente, vom colabora pe de o parte cu echipa programului educațional One World Romania la Școala, care coordoneaza o comunitate numeroasă de școli, profesori și elevi din București și care are parteneriate – cadru cu inspectoratele scolare, pe de altă parte vom colabora cu diverse grupuri de inițiativă cetățenească, membre ale Rețelei Civice din București, precum și cu centre culturale și comunitare din cartiere.

4. Organizarea unui ATELIER din seria “Trecutul Prezent” dedicat tinerilor documentariști, curatori, cercetători și artiștilor din domeniul artelor vizuale din București interesați de integrarea materialelor de arhivă în lucrarile proprii și în comunicarea interdisciplinară.

Când?

Martie 16 (Vineri) 12:00 am - Noiembrie 16 (Vineri) 11:59 pm

Unde?

București

Organizator

Event Reviews

There are no reviews for this event

X
X