august, 2018

01augallday29→ Simpozionul Internațional de Sculptură în piatră „Drumuri Brâncușiene”Ediția a VI-a(All Day)

more

Descriere

Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” va reuni la Craiova, pe tot parcursul lunii august 2018, artişti din toată lumea care vor realiza câte o creaţie artistică în piatră sau metal inspirată din perioada istorică a României de la Marea Unire de la 1918. Vor fi alese 5 proiecte care vor avea ca destinaţie decorarea diverselor zone ale Craiovei. Publicul va avea ocazia să participe în timp real la execuţia lucrărilor, observând etapele realizării acestui proiect. Înscrierea la simpozion se va realiza prin trimiterea la adresa de e-mail tradem@tradem.ro în perioada 27 Aprilie – 18 Mai 2018 a aplicației (pentru detalii, vă rugăm să consultați www.tradem.ro).

La începutul lunii august se va organiza un traseu cultural în orașul Craiova împreună cu sculptorii cărora le va fi prezentată cu ajutorul unui ghid istoria prezenţei remarcabile a artistului Constantin Brâncuși și influenţa culturală pe care acesta a avut-o pe teritoriul municipiului. Se va lansa o conferință cu dezbateri privind integritatea țării timp de 100 de ani precum și prezentarea
unor materiale istorice pentru informarea invitaților despre însemnătatea acestui moment la nivel național.

La mijlocul lunii august se va organiza un traseu cultural în municipiul Târgu Jiu în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brîncuși” care va înlesni invitaților vizita ansamblului monumental care cinstește memoria ostașilor care și-au jertfit viața în Marele Război de Întregire și Coloana fără de sfârșit, realizate de Constantin Brâncuși.

În parteneriat cu instituțiile de cultură locale se vor crea evenimente asociate simpozionului (expoziții de sculptură sau pictură, concerte de muzică, spectacole de teatru) la care artiștii sunt invitați să participe. Programul cultural va fi finalizat de o întâlnire a sculptorilor cu istorici și critici
doljeni din domeniu, în „Sala Albastră” a Universității din Craiova care vor ţine prelegeri pe tema simpozionului și a centenarului ca sinteză a artei sculpturale în decursul a 100 de ani.

Cele 5 opere de artă realizate în urma simpozionului vor avea ca destinație decorarea diverselor spații publice ale Craiovei ca mobilier urban, întărind ideea diseminării culturale la nivel local ca strategie de promovare a regiunii la nivel European. După finalizarea proiectului, o perioadă de câteva săptămâni aceste lucrări vor fi expuse în zona centrală a oraşului Craiova.

Programul detaliat este disponibil pe www.tradem.ro.

Când?

august 1 (Miercuri) - 29 (Miercuri)

Unde?

Craiova, Dolj

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Event Reviews

There are no reviews for this event

X
X